Elke kamer van je hart

Mijn ademhaling wordt onvoorspelbaar. Elk spiertje in mijn borststreek spant zich op. Mijn hart springt bijna uit zijn plek. Zoekend naar de hartslag van het jouwe. Mijn slaap voelt nog de lichte druk van je voorhoofd. Mijn hand streelt je afwezige rug. Fantomen.

Mijn ogen kijken uit naar de jouwe. Ook op plekken waar je niet komt. Mijn oren spitsen bij elke klank die op je naam lijkt. Mijn gedachten horen wat ik wens dat je tegen me zegt. Hersenspinsels.

Ik fantaseer dat je aan mijn deur staat met een onherroepelijke impact. Storm, bliksem, zonneschijn na regen. We nemen het potentieel en zetten het om in iets tastbaar. We smeden de onvoorwaardelijke band, voor eeuwig en altijd. Dromen.

Het potentieel spoelt echter weg voor het hechten kan. Het drijft mee op een stortvloed van gemengde emoties en slechte timing. Recht de vergeetput van de verloren liefde in. Mijn brein spreekt mijn hart toe. Realiteit.

Je bent geen lief, geen vriend, niets van me en toch zit je onder mijn huid. De gebeurtenissen zijn te herkenbaar. Patronen herhalen zich. Sommige risico’s zijn een pijn te ver. Sommige compromissen worden niet gemaakt. Zelfzorg.

Ik vrees dat je met iemand anders zal vonken. Dat je mij zal vergeten. Dat de kans is verkeken voor eeuwig en altijd. Wat als er niemand meer is zoals jij? Angst.

Ik wens dat ik in je hoofd zit en in elke kamer van je hart. Dat jij jij kan blijven en ik mezelf en toch samen. Hink stap spring en we staan in onze kracht. Geen gedoe, geen afstand, alles uitgesproken. We kunnen het onvermijdelijke niet vermijden. Hoop.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s