Trilogie, deel II – Jasper

Daar staat ze dan. Mijn moeder. Met poetshandschoenen in haar linkerhand. Haar rechterhand houdt ze voor haar mond. Ik wil lachen, heel hard lachen want dit is zo belachelijk gênant. Maar ik doe het niet. Ik staar. Naar mijn moeder die blijft staan alsof ze nooit meer zal bewegen. Ik voel Antonio naar me kijken, maar ik kijk niet terug. Eerst mijn moeder de kamer uitwerken.

Ik stap het bed uit en graai naar een broek. Ik heb me nog nooit zo beschaamd gevoeld voor mijn blote flikker. Terwijl ze het beiden allemaal al hebben gezien. Zonder woorden stap ik op mijn moeder af,  haal ik de hand van voor haar mond weg, doe ik de deur open en duw ik haar zachtjes de kamer uit.

Ik sluit de deur terug. Ik durf me niet omdraaien. Ik durf niet in zijn ogen kijken. Want hij weet nu dat ik het haar nog niet heb verteld. Hoe ik verliefd ben geworden op Rome. Hoe verliefd ik ben geworden op een Romaan. Hoe de afgelopen zes maand de weekendkoffers heen een weer vlogen van mijn hal naar de zijne en omgekeerd.

Antonio verkondigde makkelijk aan iedereen dat hij de man van zijn leven had gevonden. En dat we samen een koffiebar zouden openen. Twee weken later had ie al de perfecte plek gevonden en het concept bedacht. Zijn moeder wist al langer dat hij de mannenliefde boven de vrouwen verkoos. En wat zijn vader ervan dacht, kon hem niet schelen.

Mijn vader ligt al lang onder de zoden, dus daar moet ik me geen zorgen over maken. Maar ik maak het me des te meer over mijn moeder. Het idee dat ik het haar moet vertellen, doet mijn hart zinken in mijn schoenen. Samen met de moed. Ik staar naar de deur. Ze staat ergens aan de andere kant. Mijn moeder, die niet weet wat er gebeurt.

Als ik lang genoeg blijf staan, gaat het misschien allemaal weg. Misschien gaat hij weg. Maar dat wil ik niet. Ik wil samen weg. Naar Rome. Naar onze koffiebar op de perfecte plek. Ik staar naar de deur en weet dat ik ze moet opendoen. Dat ik haar moet zoeken aan de andere kant en het haar moet vertellen. Maar ik weet niet hoe.

Ik voel zijn armen rond mijn lijf. Hij kust me in mijn nek en zegt “Let’s talk to your mum over coffee. A strong Italian coffee.” Hij doet de deur open en duwt me zachtjes de kamer uit.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s