Sherazade & Nora

De ene is goudblond golvend en roze blozig, de andere strak gitzwart en caramelig. Beiden de leeftijd van ontluikende volwassenheid, maar nog heerlijk onbevangen. Zich niet bewust van de stedelijke betonnen landschappen die door vette vingergeprinte raampjes passeren, noch van luistervinkende medereizigers.

Helemaal opgaand in hun wereld van oogschaduw, blush en mascara. Zichzelf bewonderend in het schermpje van hun favoriete hightech toestel. Heelder gesprekken komen uit de roodgelipstickte pruilmondjes, klaar om door zwaard zwaaiende glimmend geharnaste ridders gekust te worden.

Een Scandinavische zeemeermin en een Arabische prinses op amoureuze veroveringstocht in het binnenstedelijk gebied. Zich verplaatsend via de metalen sporen van straat naar park naar plein. Zoekend naar het meest ideale plekje waar edele koene ridders schuilhouden.

Op een nevel van viooltjes en oranjebloesem schrijdt het vrouwelijk schoon de kroeg binnen. Gesprekken vallen geruisloos en blikken worden autofocus-gewijs scherp gesteld. Met hun beschilderde gezichtjes, beheuvelde decolletées en behakte voeten leiden ze af van de nonchalante gesprekken tussen wapenbroeders en de opscheppende overdrijvingen tussen concurrenten ridders.

Sierlijke glaasjes bubbelende liquide worden besteld en vastgehouden aan de stam zodat er geen beduimelingen het glanzende glas bederven. Op de plek waar lippen glas raken, blijven rode patroontjes achter. Olijven worden op stokjes geprikt en naar de mond gebracht met de vingers in picobello houding.

De ridders kijken barhangend toe en doen nobele pogingen tot imponeren door luidlachend en handgebarend hun gesprekken sier te geven. Een romantische enkeling verlaat de ridderlijke ronde en oriënteert zich op het goudblonde-gitzwarte spektakel dat zich ontvouwt op dit wonderbaarlijke uur, wanneer dag en avond elkaar groeten om dan weer elk hun eigen weg te gaan.

De romantische ridder vuurt zijn pijlen van onverdeelde aandacht af op de Arabische prinses. Het zorgt voor schuifelende billen op de barkruk en vingers die zogezegde weerbarstige haren terug in het gareel duwen. De bedeesde glimlach en wapperende oogleden spreken boekdelen.

Eerste aftastende woorden worden uitgesproken en met groeiende interesse ontvangen. Stoere beeldspraak wordt met gegiechel onthaald en vragen worden met ontwapende eerlijkheid beantwoord. Opengestelde lichamen en hunkerende blikken geven zichzelf bloot. Er ontstaat een romantische dans van bijna zingende woorden, aanstekelijk gelach en kleine aanrakingen. Verliefdheid in wording, het is een fraai tafereel.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s