Maakt niet uit hoever je loopt

Soms is het duidelijk met één blik: vrienden voor het leven. Zij zijn zo: lotgenoten op hetzelfde pad.

Ergens onderweg zullen ze het ongetwijfeld verwarren met de romantische liefde. Eentje van hen zal verliefd worden op de andere. Wellicht zij, nadat een of andere foute gast haar hart heeft vertrappeld. Ze zal het nooit luidop zeggen, maar hij zal het lezen in haar ogen en horen aan haar stem. Het zal raar zijn en misschien een beetje pijnlijk, maar het zal even snel voorbijgaan als het kwam.

Er zal een tijd komen dat ze naar elkaar verwijzen als broer en zus. Ze zullen elkaars deur platlopen en samen naar familiefeesten gaan. Iedereen zal denken dat ze hun echte gevoelens verdringen en eigenlijk waanzinnig verliefd zijn. Zij zullen het spel meespelen en er dan hard om lachen tijdens de terugrit naar huis.

Voor een lange tijd zullen ze denken dat het platonische liefde is. Tot ze ontdekken dat het vlees zijn eigen wil heeft. Wellicht dat van hem eerst. Een beetje dronken en bij volle maan belanden ze in bed. Ze zullen wakker worden met veel gênante lachjes en bijna verontschuldigingen. En daarna brengen ze het nooit meer ter sprake.

Geen enkele partner zal goed genoeg zijn. Sommigen zullen ze gewoon dom vinden, anderen te lelijk. En als een partner de andere kwetst, dan zal hij die klootzak zijn gezicht willen breken of zij die feeks haar ogen willen uitkrabben. Ze zullen elkaars wonden helen en beloven dat het allemaal goed komt.

Ze zullen niet kibbelen, maar occasioneel een gemene ruzie hebben. Zij zal haar stem kapot schreeuwen en hij zal onverschillig zijn. De ruzies zullen een logisch gevolg zijn van verliefd/niet verliefd, platonisch/lichamelijk, broer/zus, domme/lelijke partners. Het zal zoveel pijn doen dat ze zweren nooit meer ruzie te maken. Natuurlijk komen ze dat niet na.

Soms zullen ze elkaar maanden niet zien of horen en niets op Facebook leuk vinden. Zomaar. En op een dag komen ze weer samen en praten ze uren aan een stuk. Over alles, over niets.

Diegenen die in je leven horen te zijn, vinden je altijd terug. Maakt niet uit hoe ver je loopt.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s