Zuiderburen

Hij bloedsgewijs volbloed Arabier, in de praktijk demi demi. Geen Ramadan, wel offerfeest. Geen schoenen in huis en geen varkensvlees. Wel drinken als een Rus en roken als een Turk. Hij is geen Turk, maar komt uit de Noord-Afrikaanse zone en woont op Antwerpen Zuid.

Zij volbloed bleekscheet, zowel in theorie als in praktijk. Eet alles en graag suiker. Schoenen blijven aan in huis en bij eieren hoort spek. Drinken als een Viking en afgekickt van het roken. Van de lage landen en ook wonende te Antwerpen Zuid.

Ze botsten aan de deur van een gedeelde stamkroeg en na het uitwisselen van vrijblijvende koetjes en kalfjes vroeg hij haar voor lunch. “Ik maak een mean tajine,” zei hij en een dag later zat ze aan zijn keukeneiland. Hij schonk champagne in en toen ze zei dat het daar misschien wel te vroeg voor was, antwoordde hij: “Ik wil je om twee uur in mijn bed en daarvoor moet nog gegeten worden en veel gekust. Dus nee, het is niet te vroeg.”

Even vulde haar voorhoofd perfect de ruimte tussen zijn schouder en de lijn waar wang en kin samen komen. Ze luisterden naar muziekjes van Nina Simone en Billie Holiday. Hij voedde haar stukjes brood met zalouk en ze kloof de lamsbout af tot op het bot.

Hij trok haar naar hem toe zodat ze hem kon voelen door de stof van haar jeans. Hij maakte haar bloesje losser en laveerde zijn handen van haar heupen naar haar borsten. Hij opende behendig met één hand in één tel haar BH. Ze stampte haar laarzen uit en sloeg haar benen rond hem. Hij tilde haar op en droeg haar naar zijn bed. Al kussende, ogen dicht en met vaste tred. Dus ze wist dat hij dit traject vaker deed. De klok sloeg twee keer.

Het weekend erna stond hij in de stamkroeg met een blondine aan zijn arm. Hij keek alle kanten op behalve naar haar. Zelfs ostentatief niet naar haar. Hij was blijkbaar niet in de stemming voor koetjes en kalfjes. Noch voor een uitleg, maar ze wist dat de blondine niet de reden was. De blondine was slechts het excuus.

Zij vindt excuses gemakkelijk en laf. Sommige dingen gebeuren voor een reden, sommige dingen gebeuren zomaar. Maar dingen kunnen niet ongebeuren, waarom dan doen alsof? Ooit stelt ze hem de vraag.

Advertenties

4 gedachtes over “Zuiderburen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s