Insomnia, deel 21

Het is twee uur later en ik wacht nog steeds op een bericht. Sam is na het eten naar huis gegaan om voor Leon te zorgen. Hij zou een Whatsapp sturen en zo zou ik dan ook zijn nummer hebben.

Ik moet op mezelf inpraten om niet teleurgesteld te zijn. Ik bericht dan maar met Sofie. Een echt meisjesding, denk ik: hele beslommeringen, maar ook de grote vreugdes worden over en weer gestuurd. Met veel emoticons. En de occasionele selfie.

Ik vertel in grote lijnen wat er is gebeurd. De details? Het voelt alsof die enkel voor ons zijn, Sam en mij. Maar ik vertel haar genoeg om de situatie te kunnen inschatten. Dat kan ze goed. Ze stelt me gerust over Sam en dat hij niet sms’t.

‘Dat mannen geen berichters zijn,’ schrijft ze. ‘En dat van diegene die gisteren nog WhatsApp-seks had,’ merk ik fijntjes op. Ik krijg een resem lachende gezichtjes terug. Maar ze heeft natuurlijk een punt als ze aankaart dat haar love interest groot gebracht is met een gsm als het verlengde van zijn arm. En dat die van mij quasi van de generatie postduif is. Lachen-van-het-huilen-smileys gaan over en weer.

Ik vraag hoe het is met de dertigjarige. Ze stuurt een engeltje en dan een duiveltje, gevolgd door een smiley. ‘WTF?,’ stuur ik terug. Donderdag hebben ze een date, een etentje in een Italiaans restaurant waar ze nog nooit van heeft gehoord. Haha, ik ben blij voor haar. Maar ook voor hem, dat hij haar zover heeft gekregen. Volharder. Dat is nodig bij Sofie. Ik vind hem nu al leuk.

We spreken vrijdag af voor after work drinks. Dan heb ik vast fijne verhalen en zij stomende. Ik voel me weer helemaal vrolijk, maar ik ben pas helemaal gerustgesteld als ik een berichtje krijg van Sam. Stipt om middernacht.

‘Slaapwel, lekker wijf, xx.’ Ik weet niet of ik gevleid of beledigd moet zijn. In alle geval moet ik lachen. Ik zou willen sturen: ‘Tot zo, in je natte dromen,’ maar ik houd het braaf: “Tot zo, in je dromen <3.’ Ik twijfel over dat hartje. Eén, omdat het een beetje kinderachtig is en twee, omdat het erover kan zijn. Maar hij heeft al heel duidelijk gezegd dat hij me graag mag, wat ik best al veel vind voor een man, dus een hartje kan hij vast wel aan.

Ik slaap als een roos en als ik ’s ochtends wakker word, heb ik alweer een bericht van Sam. ‘En wat smeer jij deze ochtend op je boterham? xx.’ Humor van in de vroege ochtend. Ik denk dat ik een vlinder in mijn buik voel. Ik antwoord dat ik meer een muesli-en-yoghurt-type ben. Tenzij het weekend is, dat ik dan wel eieren met spek lust. Alleen niet zo vroeg als de bovenburen. Hij stuurt een smiley terug. En dan stuur ik dat we komend weekend misschien nog eens kunnen oefenen met chop sticks. Ik krijg een thumbs up.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s