Threesome

“Je had toen al een boontje voor me? Waarom heb je dat nooit gezegd?” Ze gaat rechtop zitten in bed en kijkt hem aan. Hij ligt naast haar en ook vanuit vogelperspectief heeft hij een knappe kop. Een grote neus ook, maar ze houdt van grote neuzen. En daar zit niets dubbelzinnig achter.

“Omdat Dave verliefd was op jou. Weet je nog, de barman met het lange haar?”
“Nee. Ik bedoel: ja, ik herinner me Dave nog. Maar nee, hij was verliefd op Lies.” Ze vraagt zich af hoe ze er zelf uitziet vanuit kikvorsperspectief. Vast minder goed dan tien jaar geleden. Ze steekt haar kin een beetje naar voor en trekt haar buik in.

“Ik zeg het je, Dave was verliefd op jou. Maar omdat Lies verliefd was op hem en hij wist dat jullie hartsvriendinnen waren, durfde hij geen move te maken naar jou.”
“Dat klopt niet, Dave was echt verliefd op …” Ze stopt haar zin, want ze moet er toch even over nadenken. Nadat ze de opties heeft overlopen in haar hoofd weet ze het zeker: “Waar we ook zaten aan de bar, hij gaf haar schalkse blikken en hij glimlachte altijd en bracht gratis hapjes.” Ze kan het zich nog herinneren alsof het gisteren was en het was de reden waarom zij en Lies zo vaak naar dat café gingen. Er was love in the air en het was allemaal heel spannend.

“De blikken waren voor jou en de hapjes ook. Geloof me, ik kan het weten. Hij keek reikhalzend uit naar vrijdag omdat jij dan altijd kwam. En als je een keer onverwacht in de week verscheen, was hij helemaal in de wolken.”
“Nee, dat klopt niet,” maar ze moet toch lachen met het beeld van een in-de-wolken-zijnde Dave. De knappe kop met grote neus, Thomas, is ook rechtop in bed gaan zitten. Misschien vindt hij het gemakkelijker spreken op ooghoogte. “Maar wat dan nog?” zegt ze. “Wat heeft dit te maken met ons?”

“Omdat Dave verliefd was op jou, kon ik jou niet versieren. Dat is de code onder makkers.”
“Dit is zoals die film, Threesome, maar dan met vier,” en ze moet lachen omdat ze de titel van een film uit de jaren ’90 nog weet. Ze bedenkt dat het iets moois is: de code onder vrienden. Maar misschien ook een beetje zonde en ze zegt: “Dus wij hadden al tien jaar een koppel kunnen zijn?”

“Ja, er had hier een kleine Thomas kunnen rondlopen.”
“Of een kleine Dave,” zegt ze. Thomas kijkt gespeeld verontwaardigd, graait naar het dichtstbijzijnde kussen en smijt: “Kussengevecht!”

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s